Ter gelegenheid van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie heeft Stichting Jakoeb literaire werken ontvangen. Op 25 september overhandigde Ananda Jita dasa van Iskcon Nederland de Nederlandstalige Bhagavad-gītā en een set Krsna boeken aan Tina Jakoeb, voorzitter en penningmeester van Stichting Jakoeb. Andere bestuursleden ontvangen hun exemplaren via de voorzitter.

Stichting Jakoeb heeft een duidelijke missie: het garanderen van een veilige, ondersteunende en inclusieve toekomst voor elk kind. De stichting streeft naar een samenleving waarin kinderen zich gewaardeerd voelen en hun rechten worden gerespecteerd. Dit doen zij door materiële steun te bieden en bewustwording te creëren over kinderrechten. De visie van de stichting is een wereld waarin gelijke kansen en kinderrechten worden gewaarborgd, waar kinderen kunnen opgroeien in een stimulerende omgeving en hun volledige potentieel kunnen bereiken.

De Bhagavad-Gita, vertaald als ‘Het lied van God’, is een invloedrijk werk dat centraal staat in de Hindoestaanse cultuur. De editie “Bhagavad-gītā zoals ze is” van Sri Srimad A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada is wereldwijd erkend voor het behoud van de authentieke boodschap van Sri Krishna. Het bestuderen van de Bhagavad-Gita biedt inzichten die verder gaan dan algemene kennis. Het dient als een praktische gids die diepgaande vragen over het leven beantwoordt, zoals: “Wie ben je?”, “Waarom ben je hier?” en “Wat is je doel in dit leven?”.

De donatie van deze teksten aan Stichting Jakoeb benadrukt niet alleen het belang van culturele en spirituele erfenis binnen de Hindoestaanse gemeenschap, maar onderstreept ook de verbindende kracht van literatuur en haar vermogen om gemeenschappen te ondersteunen in hun missie.

Namens Stichting Jakoeb willen we onze oprechte dankbaarheid en waardering uitspreken voor deze gulle donatie. Deze literaire werken zullen niet alleen dienen als een bron van inspiratie en wijsheid, maar symboliseren ook de brug tussen traditie en toekomst voor degenen die wij dienen. Onze dank gaat uit naar Ananda Jita dasa en Iskcon Nederland voor hun genereuze gebaar en naar iedereen die heeft bijgedragen aan deze waardevolle overdracht. Dat deze teksten velen mogen inspireren en verlichten in hun levensreis.