In September 2022 werd Stichting Jakoeb benaderd door de basisschool in Patharkot met het verzoek om de kinderen te ondersteunen met schoolbenodigdheden. De basisschool werd opgericht in 1995 en is een openbare school. Openbaar onderwijs wordt door de overheid verzorgd en is het meest voorkomende soort onderwijs in de dorpen. Momenteel staan tweeënvijftig kinderen ingeschreven op deze school.

Ondanks het feit dat de kinderen geen schoolgeld hoeven te betalen, gratis scholuniformen, leerboeken en lunch krijgen zorgt de extreme armoede in Patharkot dat veel kinderen niet naar school gaan. Aangezien er niet wordt gehandhaafd als kinderen niet komen opdagen maakt het onmogelijk om ouders te stimuleren om de kinderen naar school te sturen. Het besef dat onderwijs een betere toekomst kan brengen, ontbreekt bij veel ouders.

In September 2022 heeft Stichting Jakoeb de volgende donaties kunnen doen aan de basisschool in Patharkot:

  • 52 schriften
  • 52 pennen

Kinderen zoveel mogelijk ondersteunen zodat ze toegang hebben tot onderwijs, ongeacht de plaats waar hun wieg staat, is één van de doelen die Stichting Jakoeb nastreeft. Met deze donatie hoopt de stichting hierin een bescheiden bijdrage te leveren.

Patharkot


In een wereld vol uitdagingen en ongelijkheden, blijft Stichting Jakoeb onverschrokken voor de rechten en het welzijn van elk kind. Onze missie is duidelijk, onze visie onwrikbaar: een toekomst waarin kinderen bloeien in een veilige, liefdevolle omgeving met gelijke kansen.

Maar we kunnen dit niet alleen. We hebben jouw hulp nodig. Samen kunnen we een verschil maken. Jouw steun, hoe klein ook, kan een grote impact hebben op het leven van een kind. Er zijn verschillende manieren waarop je kunt bijdragen en ons kunt steunen:

  • Financiële donaties: Elk bedrag, groot of klein, draagt bij aan het verwezenlijken van onze missie.
  • Vrijwilligerswerk: Word een betrokken vrijwilliger en maak direct een verschil in het leven van kinderen.
  • Bewustwording verspreiden: Help ons onze boodschap te verspreiden, zodat meer mensen zich bewust worden van kinderrechten en het belang van onze missie.

Bezoek onze pagina Hoe kan je ons steunen op onze website voor meer informatie en om een bijdrage te leveren. Samen kunnen we ervoor zorgen dat elk kind een hoopvolle toekomst tegemoet gaat, waarin ze hun volledige potentieel kunnen bereiken.