Stichting Jakoeb is verheugd te melden dat haar recente donatie van tweedehands schoolspullen en speelgoed een warme ontvangst heeft gekregen op de basisschool en de GGD Poli in Commewijne, Suriname. In november heeft de stichting een zending spullen, genereus gedoneerd door Amanda van Kuijk, verscheept naar Suriname.

De spullen zijn daar met open armen ontvangen door Cheryl Jakoeb en Varsha Raghoe.

Cheryl Jakoeb heeft de knuffels gedoneerd aan de speelhoek in de RGD Poli te Commewijne en aan een lokale kindercreche. Dankzij deze donatie kunnen kinderen die een bezoek brengen aan de RGD Poli genieten van diverse knuffels, en kinderen die in de crèche verblijven profiteren evenzo van deze bijdrage. Het is van belang om te vermelden dat, ondanks het enthousiasme en de vreugde die deze donaties met zich meebrengen, er geen foto’s van de spelende kinderen, zonder de toestemming van de ouders en verzorgers, openbaar gemaakt zullen worden. Dit is in overeenstemming met de privacyregelgeving en het respecteren van de persoonlijke levenssfeer van de betrokken kinderen.

Hieronder vindt u sfeervolle foto’s van de liefdevol ingepakte knuffels die op de kinderopvang zijn geschonken aan de kinderen.


Mevrouw Raghoe, een toegewijde lerares op de betreffende basisschool, heeft ervoor gezorgd dat de spullen een plekje kregen in het klaslokaal. Hier kunnen de kinderen elke dag tijdens speeluur of pauze van genieten.

Maar de vrijgevigheid houdt daar niet op. Elke zaterdag opent Varsha Raghoe haar huis voor kinderen uit de buurt, zodat zij kunnen spelen en leren met de gedoneerde spullen van Stichting Jakoeb.

We zijn ongelofelijk blij om te zien hoe de spullen met zoveel enthousiasme worden gebruikt,” zegt een woordvoerder van Stichting Jakoeb. “Dit is precies waar we het voor doen. Het is geweldig om te zien dat alle energie en moeite die in deze donatie is gestoken, zo’n positieve impact heeft op de gemeenschap in Commewijne.”

Stichting Jakoeb wil alle betrokkenen bedanken, in het bijzonder Amanda van Kuijk voor haar gulle donatie, en Cheryl Jakoeb en Varsha Raghoe voor hun inzet en toewijding aan de kinderen van Commewijne.

Hieronder vindt u de factuur met een overzicht van de kosten die Stichting Jakoeb heeft gemaakt om de spullen naar Suriname te verschepen.

Factuur-2022513

Factuur-2022519


In een wereld vol uitdagingen en ongelijkheden, blijft Stichting Jakoeb onverschrokken voor de rechten en het welzijn van elk kind. Onze missie is duidelijk, onze visie onwrikbaar: een toekomst waarin kinderen bloeien in een veilige, liefdevolle omgeving met gelijke kansen.

Maar we kunnen dit niet alleen. We hebben jouw hulp nodig. Samen kunnen we een verschil maken. Jouw steun, hoe klein ook, kan een grote impact hebben op het leven van een kind. Er zijn verschillende manieren waarop je kunt bijdragen en ons kunt steunen:

  • Financiële donaties: Elk bedrag, groot of klein, draagt bij aan het verwezenlijken van onze missie.
  • Vrijwilligerswerk: Word een betrokken vrijwilliger en maak direct een verschil in het leven van kinderen.
  • Bewustwording verspreiden: Help ons onze boodschap te verspreiden, zodat meer mensen zich bewust worden van kinderrechten en het belang van onze missie.

Bezoek onze pagina Hoe kan je ons steunen op onze website voor meer informatie en om een bijdrage te leveren. Samen kunnen we ervoor zorgen dat elk kind een hoopvolle toekomst tegemoet gaat, waarin ze hun volledige potentieel kunnen bereiken.