Nalatenschap

Laat een blijvende impact achter voor kinderen!

Ook als u er niet meer bent, kunt u blijvend bijdragen aan het welzijn van kinderen. Dit doet u door een goed doel in uw testament op te nemen. Overweeg Stichting Jakoeb als uw keuze voor een betekenisvolle nalatenschap.

U kunt op twee verschillende manieren een bijdrage doen:

1) Erfstelling: Met een erfstelling kunt u Stichting Jakoeb benoemen als mede- of als enige erfgenaam. Als mede-erfgenaam ontvangt Stichting Jakoeb een percentage van de nalatenschap. De hoogte hiervan kunt u zelf bepalen. Als enige erfgenaam ontvangt Stichting Jakoeb de gehele nalatenschap. Uw erfenis komt ten goede aan het ondersteunen van kinderen in nood.

2) Legaat: Een legaat is een vastgelegd deel van uw erfenis, bijvoorbeeld een schilderij, huis, effectenportefeuille, een vast bedrag of een bepaald percentage van uw vermogen. Een goede optie als u precies wilt vastleggen wat u aan Stichting Jakoeb wilt schenken.

Kies de manier die bij u past en draag bij aan een betere wereld voor kinderen, zelfs na uw leven.

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) 

Stichting Jakoeb is trots te melden dat wij door de Belastingdienst zijn erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) sinds 9 augustus 2023. Deze erkenning staat garant voor transparantie en verantwoordelijkheid in onze financiële handelingen. U kunt onze ANBI-status hier controleren.

Wat betekent dit voor u? Elke gift die u aan ons doet, of het nu gaat om reguliere donaties of nalatenschappen, kan gepaard gaan met belastingvoordelen. Dit maakt uw bijdrage aan ons niet alleen waardevol voor het doel dat wij dienen, maar ook fiscaal aantrekkelijk voor u. Meer informatie over de belastingvoordelen van doneren aan een ANBI kunt u hier vinden.

Overweegt u om bij te dragen aan onze stichting of heeft u vragen over dit proces? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via onze contactpagina.

Voor meer informatie over nalaten aan Stichting Jakoeb, neem gerust contact met ons op. Samen kunnen we een blijvende impact creëren voor de volgende generaties kinderen.

Vul onderstaande formulier in om contact op te nemen