Op 21 juni 2020 werd Stichting Jakoeb benaderd door Oneal Kasdi, één van de bestuurders van Volleybal Club DELCO (hierna: DELCO) met de vraag of Stichting Jakoeb kan helpen met het vinden van donateurs die willen ondersteunen met onder andere volleyballen, kleding en schoenen.

DELCO is een vereniging die opgericht is op 7 december 2014 en heeft als doel om de jeugd optimale kansen te bieden op internationaal niveau te kunnen volleyballen. Daarnaast is het streven om een gezonde levensstijl te introduceren, alsook het tegengaan van hangjongeren in de omgeving. Om deze ambities waar te maken is het zaak om de onderkant van de vereniging breder te maken. Dit doet DELCO door Interdistricten- en interne toernooien te organiseren (voor meer informatie zie ook: https://www.jakoeb.nl/help-volleybalclub-delco/).

In maart 2021 heeft Stichting Jakoeb de volgende donaties kunnen doen aan DELCO:

  • 10 nieuwe shirts aan het team van de meiden van DELCO
  • 10 volleyballen

Inmiddels heeft DELCO met de gedoneerde volleyballen en truien 7 competitiewedstrijden kunnen spelen, waarbij de heren 3 wedstrijden en de dames 2 wedstrijden gewonnen hebben.

Stichting Jakoeb feliciteert de heren en dames van DELCO met het behaalde winst en wenst hun heel veel succes voor alle aankomende wedstrijden!

Stichting Jakoeb vindt het belangrijk dat kinderen die in een ontwikkelingsland als Suriname opgroeien een eerlijke kans verdienen in sport en pleit voor versterking van de positie van deze kinderen zowel op nationaal als internationaal niveau. Investeren in sport zal ongetwijfeld een mooi rendement opleveren voor Suriname omdat sport niet alleen de gezondheid van het kind bevordert maar ook leidt tot sociale binding en integratie.

Met dit bericht wilt Stichting Jakoeb een beroep doen op u. Mocht u de visie van Stichting Jakoeb en DELCO delen dan kunt u DELCO ondersteunen met het doneren van materialen of financiële middelen die ten goede komen aan de kinderen. Hiermee kunnen de kinderen de komende jaren vooruit!

Mocht u aanvullende vragen hebben dan kunt u de stichting bereiken op: www.jakoeb.nl. Hier kunt u een bericht achterlaten. Daarnaast kunt u ook terecht op de Facebook pagina van DELCO: https://www.facebook.com/VC-DELCO


In een wereld vol uitdagingen en ongelijkheden, blijft Stichting Jakoeb onverschrokken voor de rechten en het welzijn van elk kind. Onze missie is duidelijk, onze visie onwrikbaar: een toekomst waarin kinderen bloeien in een veilige, liefdevolle omgeving met gelijke kansen.

Maar we kunnen dit niet alleen. We hebben jouw hulp nodig. Samen kunnen we een verschil maken. Jouw steun, hoe klein ook, kan een grote impact hebben op het leven van een kind. Er zijn verschillende manieren waarop je kunt bijdragen en ons kunt steunen:

  • Financiële donaties: Elk bedrag, groot of klein, draagt bij aan het verwezenlijken van onze missie.
  • Vrijwilligerswerk: Word een betrokken vrijwilliger en maak direct een verschil in het leven van kinderen.
  • Bewustwording verspreiden: Help ons onze boodschap te verspreiden, zodat meer mensen zich bewust worden van kinderrechten en het belang van onze missie.

Bezoek onze pagina Hoe kan je ons steunen op onze website voor meer informatie en om een bijdrage te leveren. Samen kunnen we ervoor zorgen dat elk kind een hoopvolle toekomst tegemoet gaat, waarin ze hun volledige potentieel kunnen bereiken.