In maart 2022 is Stichting Jakoeb benaderd door de basisschool (Beelpura) met het verzoek om de kinderen te helpen met schoolbenodigdheden. De school zet zich in om kansarme kinderen met beperkte middelen van een basisopleiding te voorzien.

De basisschool is een openbare school en werd opgericht in 2001. Het onderwijs op de school is verdeeld in acht groepen. De groepsindeling vindt plaats op basis van leeftijd. De voertaal op deze school is Hindi. Er staan momenteel 111 kinderen ingeschreven op deze school. Aangezien het een openbare school is krijgen alle kinderen een lunchmaaltijd van de overheid. De school bestaat uit zes klaslokalen en een bibliotheek.

In maart 2022 heeft stichting Jakoeb de volgende donaties kunnen doen aan de basisschool:

  • 111 schriften
  • 111 pennen

Ondanks het feit dat onderwijs een krachtig middel is om kinderen uit de armoede te helpen is het voor velen niet weggelegd om naar school te gaan. Stichting Jakoeb hoopt met deze donatie een kleine bijdrage te leveren aan het doel van de basisschool om zoveel mogelijk kinderen te helpen aan een basisopleiding.

Beelpura


In een wereld vol uitdagingen en ongelijkheden, blijft Stichting Jakoeb onverschrokken voor de rechten en het welzijn van elk kind. Onze missie is duidelijk, onze visie onwrikbaar: een toekomst waarin kinderen bloeien in een veilige, liefdevolle omgeving met gelijke kansen.

Maar we kunnen dit niet alleen. We hebben jouw hulp nodig. Samen kunnen we een verschil maken. Jouw steun, hoe klein ook, kan een grote impact hebben op het leven van een kind. Er zijn verschillende manieren waarop je kunt bijdragen en ons kunt steunen:

  • Financiële donaties: Elk bedrag, groot of klein, draagt bij aan het verwezenlijken van onze missie.
  • Vrijwilligerswerk: Word een betrokken vrijwilliger en maak direct een verschil in het leven van kinderen.
  • Bewustwording verspreiden: Help ons onze boodschap te verspreiden, zodat meer mensen zich bewust worden van kinderrechten en het belang van onze missie.

Bezoek onze pagina Hoe kan je ons steunen op onze website voor meer informatie en om een bijdrage te leveren. Samen kunnen we ervoor zorgen dat elk kind een hoopvolle toekomst tegemoet gaat, waarin ze hun volledige potentieel kunnen bereiken.