Op 21 juni 2020 werd stichting Jakoeb (hierna: de stichting) benaderd door Oneal Kasdi, één van de bestuurders van Volleybal Club DELCO (hierna: DELCO) met de vraag of de stichting DELCO kan helpen met het vinden van donateurs die willen ondersteunen met onder andere ballen (volleyballen), kleding en schoenen.

Ondanks alle inzet om donaties op te halen voor DELCO (e-mails aan vele sportverenigingen/oproep via de WhatsApp/ GoFundMe pagina) is het Stichting Jakoeb niet gelukt om tweedehands kleding/schoenen of ballen voor de kinderen van DELCO op te halen. Dit is mede vanwege het feit dat vele (sport)stichtingen/verenigingen en donateurs hard getroffen zijn door de COVID pandemie.

Aangezien Stichting Jakoeb de kinderen van DELCO een warm hart toedraagt, heeft de stichting in verband met de feestdagen een kerstpakket overhandigd met verschillende levensmiddelen waaronder een kerstbrood.

Zie hieronder ook de video van de donatie aan de kinderen van DELCO:


Volleybal Club DELCO is een vereniging die opgericht is op 7 december 2014 en heeft als doel om de jeugd optimale kansen te bieden op internationaal niveau te kunnen volleyballen. Daarnaast is het streven om een gezonde levensstijl te introduceren, alsook het tegengaan van hangjongeren in de omgeving. Om deze ambities waar te maken is het zaak om de onderkant van de vereniging breder te maken. Dit doet DELCO door Interdistricten- en interne toernooien te organiseren (voor meer informatie hieromtrent: zie het beleidsplan van DELCO onder dit bericht).

DELCO komt op eigen kracht aan financiële middelen. Op basis van de financiële overzichten van DELCO van de jaren 2018, 2019 en het lopend jaar, kunt u opmaken dat DELCO verlies draait. Voor de vereniging is het nu moeilijk om het hoofd boven water te houden met de huidige situatie in Suriname. Hierdoor heeft DELCO geen adequate materialen om de trainingen te geven. Met de contributiegelden, die DELCO zo laag mogelijk heeft gehouden, is het moeilijk om materialen aan te schaffen en te onderhouden. De initiële eigen investering is bijna op en de verwachting is dat eind 2020 alle reserves uitgeput zijn. Gemiddeld komt er per jaar 2000 SRD (ongeveer 235 euro) binnen via contributies. Echter liggen de jaarlijkse kosten op gemiddeld 4000 SRD (ongeveer 470 euro).

Doordat DELCO op internationaal niveau wilt presteren, is een verdere investering nodig om de spelers te voorzien van degelijk materiaal om hun sport voor de komende jaren te beoefenen. Hiervoor zal o.a. extra aangeschaft moeten worden:
– 15 Wedstrijdballen
– 2 Volleybalnetten
– 4 Sets tenue
– 2 Inschrijfgeld
– 20 Kniebeschermers
Inclusief een marge van 15% voor onvoorziene kosten, is de totaal benodigde investering bijna 64.000 SRD (ongeveer 7500 euro).

Stichting Jakoeb vindt het belangrijk dat kinderen die in een ontwikkelingsland als Suriname opgroeien een eerlijke kans verdienen in sport en pleit voor versterking van de positie van deze kinderen zowel op nationaal als internationaal niveau. Investeren in sport zal ongetwijfeld een mooi rendement opleveren voor Suriname omdat sport niet alleen de gezondheid van het kind bevordert maar ook leidt tot sociale binding en integratie.

Met dit bericht wilt Stichting Jakoeb een beroep doen op u. Mocht u de visie van Stichting Jakoeb en DELCO delen dan kunt u DELCO ondersteunen met het doneren van materialen of financiële middelen die ten goede komen aan de kinderen. Hiermee kunnen de kinderen de komende jaren vooruit!

Mocht u aanvullende vragen hebben dan kunt u de stichting bereiken op: www.jakoeb.nl. Hier kunt u een bericht achterlaten. Daarnaast kunt u ook terecht op de Facebook pagina van DELCO: https://www.facebook.com/VC-DELCO

Behaalde resultaten nationale competities:


Kampioen 2016-2017-2018 Mini-mix klasse:

Kampioen 2017-2018 Jongens Aspiranten:

Semi Kampioen 2017-2018 Meisjes Aspiranten:

Interdistricten tournooi

Naast de nationale competities doet DELCO ook mee aan interdistricten tournooien, die recreanten bijeen brengen om te volleyballen. Dit is de basis om de volleybal sport te ontwikkelen, waarbij talenten ontdekt worden. Hierdoor kunnen deze atleten een doorgroei maken om deel te nemen aan de nationale competitie. De vereniging bestaat ook uit recreanten die deelnemen aan dit tournooi. Deze recreanten bestaan uit oude volleybal spelers als jonge spelers die belangstelling hebben voor de volleybal sport. Hieronder en paar foto indrukken van het districten tournooi.

Voor meer foto’s kunt u de FB pagina bezoeken op het volgende op: https://www.facebook.com/VC-DELCO-777758598986713

Zie hieronder het beleidsplan van DELCO:

Beleidsplan Delco

Zie hieronder het Financiële overzicht van DELCO:

Finanaciele overzicht Vc. Delco 2018-2020

Hieronder treft u de begroting van DELCO:

BEGROTING

In een wereld vol uitdagingen en ongelijkheden, blijft Stichting Jakoeb onverschrokken voor de rechten en het welzijn van elk kind. Onze missie is duidelijk, onze visie onwrikbaar: een toekomst waarin kinderen bloeien in een veilige, liefdevolle omgeving met gelijke kansen.

Maar we kunnen dit niet alleen. We hebben jouw hulp nodig. Samen kunnen we een verschil maken. Jouw steun, hoe klein ook, kan een grote impact hebben op het leven van een kind. Er zijn verschillende manieren waarop je kunt bijdragen en ons kunt steunen:

  • Financiële donaties: Elk bedrag, groot of klein, draagt bij aan het verwezenlijken van onze missie.
  • Vrijwilligerswerk: Word een betrokken vrijwilliger en maak direct een verschil in het leven van kinderen.
  • Bewustwording verspreiden: Help ons onze boodschap te verspreiden, zodat meer mensen zich bewust worden van kinderrechten en het belang van onze missie.

Bezoek onze pagina Hoe kan je ons steunen op onze website voor meer informatie en om een bijdrage te leveren. Samen kunnen we ervoor zorgen dat elk kind een hoopvolle toekomst tegemoet gaat, waarin ze hun volledige potentieel kunnen bereiken.