Tina Jakoeb

In het dagelijks leven ben ik jurist afgestudeerd in Staats- en Bestuursrecht en International and European Union Law. Ik ben een persoon die gedreven, leergierig en ambitieus is, nieuwigheden snel omarmt en houd van uitdagingen. Mijn naasten, vrienden, kennissen en collega’s hebben ondervonden dat ik obstakels niet uit de weg ga, elke kans die mij geboden wordt met beide handen aangrijp en het onderste uit de kan haal, voor mezelf maar ook voor de anderen die ik graag help.

Ik ben de oprichter van Stichting Jakoeb. Via de Stichting onderneem ik projecten om het welzijn van kinderen te bevorderen.

Tot mijn 20ste levensjaar heb ik in Suriname gewoond. Bang, verdriet en eenzaam waren sleutelwoorden voor mij als een 5-jarige meisje waarvan de ouders gescheiden waren en ik het maar moest zien te redden in een weeshuis voor kinderen waar elke gezicht een vreemde was. Kijkend naar de sterrenhemel zat ik elke avond te fantaseren naar een wereld waar ik naartoe kon gaan waar ik minimaal Tina mocht heten en niet nummer 10 omdat ik op bed nummer 10 sliep. Een wereld waar ik aan iemand anders dan, Vlekje de straathond die even bij mij kwam liggen om geaaid te worden, mocht vertellen hoeveel ik elke seconde van mijn leven de liefde van mijn ouders, familie en vrienden miste. Een wereld waar ik niet geslagen zou worden als ik om een tweede keer om eten vroeg omdat ik maar recht had op één maaltijd per dag. Ondanks alle ellende was er toch een lichtpuntje in het duisternis! Tijdens mijn verblijf in het weeshuis ontving ik 1 keer per maand donaties (kleding, schoenen, pennen, schriften en speelgoed) van mensen die op basis van hun geloofsovertuiging of een feestaangelegenheid (verjaardag of religieuze feesten) doneerden. Ik kan mij herinneren dat ik elke maand uitkeek naar de de dag waarop de donateurs langs zouden komen omdat ik op die dag nieuwe kleding, speelgoed, schoolbenodigdheden, een zakcentje én aandacht kreeg ook al was het maar voor korte duur. Het was voor mij de mooiste dag van de maand. Deze ervaringen hebben geleid tot de oprichting van Stichting Jakoeb.

Daarnaast ben ik aspirant jeugdvoorlichter bij UNICEF. Tevens vervul ik de rol van secretaris binnen het hoofdbestuur van VHP Nederland en ben ik voorzitter van Kern VHP Rijnmond. Tot slot ik wil ik erbij vermelden dat ik een reiziger ben in hart en nieren en een dierenliefhebber!