Cherijl Vanessa Jakoeb

Wie is Cherijl?

Ik ben Cherijl Vanessa Jakoeb. Sinds ik door had wat mode is, begon ik met het kopen en verzamelen van dure tassen, schoenen en jurken. Nu ik eraan denk, 15 jaar later, vind ik het jammer dat ik zoveel geld heb uitgegeven voor een dure jurk, schoen of een Prada tas, want hoe lang kan je van materiele spullen genieten?

Een wijs gezegde luidt: met tijd komt raad. Ik ben van mening dat naarmate ik ouder ben geworden, ik anders ben gaan denken op basis van ervaringen. Het geld dat ik uitgegeven heb aan dure kleding en tassen, kan ik beter gebruiken om een studie te betalen voor een kind die het niet kan permitteren. Tijdens mijn studie heb ik gezien dat er veel kinderen zijn, die heel graag willen gaan studeren, maar dat hen de kans ontnomen wordt omdat ze onder de armoedegrens leven en daardoor een studie niet kunnen betalen. Sindsdien heb ik besloten geen dure spullen voor mezelf te kopen maar het geld liever uit te geven aan een kind die wil studeren. Op deze manier heb ik drie kinderen geholpen die momenteel op de middelbare school hun opleiding aan het volgen zijn. Zelf ben ik iemand die graag studeer en ben van mening dat een studie de basis is voor elk kind om zich verder te kunnen ontwikkelen. Vooral meisjes moeten studie gebruiken als hulpmiddel om zelfstandig en onafhankelijk in de maatschappij te kunnen overleven.

Ik kom zelf uit een arbeidersklasse gezin. Mijn moeder is onderwijzeres. Met haar salaris heeft ze 4 kinderen opgevoed. Ze heeft, desondanks ze het niet breed had, toch ervoor gezorgd dat alle kinderen onderwijs hebben genoten.

In 2019 ben ik 35 jaar geworden. Mijn grootste wens was om kinderen die in weeshuizen verblijven te ondersteunen. Ik heb in kaart gebracht welke weeshuizen ik wilde bezoeken en ben in gesprek gegaan met deze weeshuizen. Tijdens mijn bezoeken ben ik erg geraakt door de omstandigheden waarin deze kinderen moeten overleven. Er was geen speelgoed beschikbaar voor hen om mee te spelen. Dit is de reden waarom ik onderdeel ben gaan uitmaken van Stichting Jakoeb die zich met hart en ziel inzet voor de rechten van kinderen.

De glimlach op het gezicht van de kinderen die Stichting Jakoeb ondersteunt, geeft mij zoveel positieve energie.

Rolbeschrijving

Cherijl speelt een essentiële rol binnen Stichting Jakoeb door het coördineren en uitvoeren van de projecten die naar Suriname worden gestuurd. Haar verantwoordelijkheden bestaan uit:

1) Volledige verantwoordelijkheid nemen voor het project zodra de zending in Suriname arriveert.

2) Onderhouden van contact met organisaties die kinderen ondersteunen in Suriname.

3) Maken van afspraken en plannen van bezoeken aan deze organisaties.

4) Zorgen voor een vlekkeloze uitvoering van de projecten.

5) Inzetten voor het verkrijgen van media-aandacht om de projecten onder de aandacht te brengen.