Druk ESC om te sluiten

Welkom op de website van Stichting Jakoeb. De stichting zet zich in de ruimst mogelijke mate in om het welzijn van kinderen te bevorderen. Dit doet de stichting op twee manieren namelijk:

  • Middels het schrijven van artikelen omtrent de rechten van het kind. Het doel is om volwassenen en kinderen bewust te maken van de rechten die een kind heeft. Niet alleen kinderen moeten weten wat hun rechten zijn en hoe zij voor hun rechten kunnen opkomen maar ook voor volwassenen is het van essentieel belang dat ze weten dat er minimumregels zijn waar zij voor moeten zorgen bij het grootbrengen van een kind.
  • Middels het verlenen van materiĆ«le bijstand en ondersteuning aan kinderen door textiel, schoolmateriaal, speelgoed en levensmiddelen te verzamelen en deze aan kinderen te doneren die het het hardst nodig hebben. Het doel op korte termijn is om kinderen in hun basisbehoeften te voorzien. Op het moment dat deze behoeften zijn vervuld kunnen kinderen een volgende stap zetten in hun ontwikkeling en verder werken aan een gezonde toekomst.